Hilde’s huis16/10/2016

Het leukste aan mijn vak als interieurarchitect is dat ik bij veel mensen binnen kom. Verschillen in leefstijlen, architectuur en woonwensen. Ik krijg vaak de vraag: ‘hoe woon jij zelf dan eigenlijk?’.

Een kijkje in de keuken van Pieter, Cato, Jan en mij.

We woonden tot voor kort in een monumentale kerkwoning uit 1884 met ons gezin op 75 vierkante meter in de leukste buurt van Utrecht, de Watervogelenbuurt. Een buurt met een rauw randje, veel creativiteit en mix van bewoners. Op een hof dat in de zomer op een camping lijkt, gemoedelijk, vertrouwd en sociaal.

10 Jaar lang hebben wij hier met veel plezier gewoond! Het huis werd te klein, daarnaast kregen we meer behoefte aan privacy en rust. Het huis was maximaal verbouwd tot wat het nu is, meer ruimte konden we niet maken.

Een overtuigende stap maken binnen Utrecht Oost liep al snel uit tot een teleurstelling. Te duur, te minimale verbeteringen of teveel kapers op de kust. Ik hou van Utrecht Oost, ik hou van deze stad. Realiteit is wel dat we voor onze woonwensen Utrecht moesten gaan verlaten.

Inmiddels zijn we verhuisd naar Bunnik. We hebben een bungalow gekocht die we in 10 weken tijd volledig verbouwd hebben tot ons droomhuis. Veel licht, ruimte, bijzondere architectuur, een tuin, klusruimte voor Pieter en ee犀利士
n grote open woonkamer en keuken.

Een plek waar de wensen van ons hele gezin tot zijn recht komen.

Binnenkort foto’s van het eindresultaat op onze website.

Array