Nieuwe hotspot03/11/2016

Breng je binnenkort een bezoek aan Hilversum, dan zal het je niet ontgaan dat het stationsgebied een hotspot rijker is! Matthijs Boon, een jonge gedreven ondernemer opende in 2012 zijn eerste bakkerij te Hilversum. Dat zijn winkel loopt ‘als warme broodjes over de toonbank’, blijkt nu hij vier jaar later een tweede zaak wil gaan openen. Matthijs heeft een fantastische kans gezien om een samenwerking aan te gaan met Santbergen, een multifunctioneel verzamelgebouw met een theater, flexplekken en andere creatieve bedrijven. Dit op een super goede locatie tegenover het station van Hilversum. En het aller-leukste is dat hij ons weer heeft gevraagd om een interieurontwerp te maken!

De nieuwe bakkerij van Matthijs wordt niet zomaar een winkel waar je brood kan kopen, het wordt een beleving waar je letterlijk bij Matthijs aan tafel kan schuiven. Bijzonder aan de winkel van Matthijs is dat je vanaf de straat, maar ook vanuit de winkel de productieruimte in kan kijken waar de bakkers druk bezig zijn met bakken. Matthijs wil de bezoeker laten proeven, ruiken en ervaren. Transparantie is daarbij een belangrijk principe. Matthijs heeft een duidelijke visie: “Wat we doen, doen we goed met passie en met volle overgaven”. Matthijs bakt eerlijk, op een ambachtelijke manier zonder toevoegingen. In zijn nieuwe zaak wil Ma樂威壯
tthijs dat de mensen kunnen zien hoe zijn broden gemaakt worden.

Onze uitdaging ligt erin om Matthijs zijn visie te vertalen naar het interieur. We willen zijn identiteit en de uitstraling van de winkel dichter bij elkaar brengen. Allereerst vormt de transparantie tussen de winkel, de productie en de straat een aanzienlijk uitgangspunt. Niet alleen omdat Matthijs niets te verbergen heeft, maar op de eerste plaats omdat Matthijs een enorme passie heeft voor het bakkersvak en dit graag weer tastbaar wil maken voor zijn klanten. Hiernaast hebben we een grote multifunctionele tafel in de winkel gezet waaraan iedereen net als bij een familietafel kan aanschuiven. Enerzijds voor de beleving van het product, maar anderzijds ook om te ontmoeten of te werken. Matthijs en zijn winkel hebben een familiaire sfeer waar iedereen zich hopelijk welkom zal voelen!

Array