Woonhuis

Een woning met een mooie basis, klassieke elementen en een prachtige ligging middenin de stad. Het uitgangspunt was het creëren van een fijn leefhuis met meerdere intieme plekken, tijdloos, ruimtelijk, licht en met toepassing van veel kleur.

Het maatwerk vormt een tijdloze basis in het interieur en in elke ruimte is gekozen voor een bijzonder element qua indeling, meubilair, verlichting, kleur en materiaal waarbij veel aandacht is besteed aan detailleringen.

Het interieurontwerp is vanuit een co-creatie met de opdrachtgever en diverse uitvoerende partijen ontstaan.

 

Blackstone

Blackstone schoenen staat voor kwaliteit, hoogwaardige materialen, vakmanschap en een perfecte fit. Voor de thuisbasis van Blackstone hebben wij een ontwerp gemaakt waarbij deze uitgangspunten ook in het interieur voelbaar zijn.

Het kantoor van Blackstone bestaat uit open- en gesloten ruimtes voor de werkplekken, het café, de showroom en vergaderplekken. Er is een rechtstreekse verbinding naar het logistieke centrum.

Transparantie en zichtlijnen geven een optimale ruimtelijke beleving. Contact met zowel je collega’s als het product is een belangrijke wens van de opdrachtgever . De houten wanden geven warmte aan het interieur, de heldere verticale lijnen zorgen voor rust en eenheid. Het neutrale kleurenpalet geeft de mogelijkheid om iedere schoen het best tot zijn recht te laten komen.

Woonhuis

Aan de rand van Utrecht, te midden van het groene linielandschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft een oude bungalow een transformatie gemaakt naar een royaal familiehuis. Aangezien het gebied met haar bijzondere geschiedenis onderdeel is van het UNESCO-werelderfgoed, was het van belang dat de getransformeerde woning in stijl van de omgeving werd vormgegeven. Tot 1963 was er in dit gebied de zogenaamde “Kringenwet” van kracht, waarmee was afgesproken dat in een kring van 1 kilometer rondom een fort alleen houten huizen gebouwd mochten worden. Deze konden dan afgebrand worden bij oorlogsdreiging zodat het ‘schootsveld’ weer vrij werd voor soldaten. Om deze reden heeft de oude bungalow, waarvan de binnenmuren zijn blijven staan, een houten schil gekregen passend bij de geschiedenis. De woning heeft verder aan alle zijden grote ramen voor het ultieme binnen-buitengevoel.

Aan ons werd gevraagd om van de zeer royale ruimte op de begane grond prettige leefruimten te creëren waar voor iedereen een eigen plek is. Het gezin met vier kinderen had als wensen; een royale leef keuken bij de buitenruimte, een loungehoek met een familiebank en haard, een plek voor de kinderen om uit het zicht te kunnen spelen of gamen en een mooie plek voor de verzameling aan kunst. Als antwoord hierop hebben we een multifunctionele ruimtedeler ontworpen waarmee de leefruimte als het ware in twee delen is opgesplitst. Door de glazen schuifdeuren die in de kastenwand weg kunnen schuiven, blijven zichtlijnen behouden en kun je de gevel aan de zijkant mooi door zien lopen. De ruimtedeler is een dubbelzijdige kastenwand waar verschillende functies in zijn verwerkt. Het is een soort uitvergrote vitrinekast voor alle kunst, fun en persoonlijke spullen.

The Mayor woningen

In het hart van Amstelveen wordt het voormalige KPMG pand getransformeerd naar nieuwe appartementen, penthouses en parkvilla’s. Bij het ontwerp heeft de architect aandacht gegeven aan een harmonische overgang tussen binnen en buiten. Het ontwerp bestaat uit verschillende wooncomplexen die met elkaar verbonden zijn via loopbruggen over royale binnentuinen. De transparante gevels van The Mayor creëren aan alle kanten van het gebouw natuurlijk lichtinval en daarmee ook ruime balkons en mooie uitzichten over het groene Amstelveen. De woonoppervlaktes van de diverse woningen variëren tussen de 85-300m2.

De opdracht was om het interieur van de woningen echt een eigen identiteit en uitstraling te geven, passend bij de luxe en internationale uitstraling en van het project. Het doel is de toekomstige bewoners te inspireren en de mogelijkheden van de woningen goed naar voren te laten komen.
Door te kiezen voor ruimtelijke indelingen waarin we zoveel mogelijk maatwerk laten zien in combinatie met luxe en bijzondere materialen en bijzonder meubilair, ontstaat de sfeer waar we naar op zoek zijn; modern, chique, licht, ruimtelijk en een optimaal binnen/buiten gevoel. Elke woning is uniek, dat willen we ook zoveel mogelijk laten zien in onze ontwerpen. Toekomstige bewoners het gevoel geven dat ze echt hun eigen plek kunnen creëren in deze woningen.

Werkzaamheden Ontwerpplek:
• ontwerp en uitwerking presentatie plattegronden t.b.v. de verkoop
• ontwerp 3d interieurimpressies

The Mayor algemene ruimten

In het hart van Amstelveen wordt het enorme en verouderde voormalige KPMG pand getransformeerd naar nieuwe appartementen, penthouses en parkvilla’s. Bij het ontwerp heeft de architect aandacht gegeven aan een harmonische overgang tussen binnen en buiten. Het ontwerp bestaat uit verschillende wooncomplexen die met elkaar verbonden zijn via loopbruggen over royale binnentuinen. De transparante gevels van The Mayor creëren aan alle kanten van het gebouw natuurlijk lichtinval en daarmee ook ruime balkons en mooie uitzichten over het groene Amstelveen. De woonoppervlaktes van de diverse woningen variëren tussen de 85-300m2.

De opdracht was om het interieur van de algemene ruimten – de parkeergarage en diverse entrees en opgangen – een eigen identiteit en uitstraling te geven, passend bij de luxe en internationale uitstraling en van het project. We willen de toekomstige bewoners zich echt thuis laten voelen door de warme uitstraling van de entrees. Door te kiezen voor grote gebaren, luxe en bijzondere materialen en meubilair en een verfijnde detaillering, ontstaat de sfeer waar we naar op zoek zijn; intiem, het gevoel van thuiskomen, modern en chique. Het patroon van de vloer in de algemene ruimten is speciaal vormgegeven voor dit project. In het patroon ontstaat de letter M, welke op sommige plekken met een messing inlay subtiel benadrukt wordt. De vormgeving van de wayfinding maakt een groot deel uit van de uitstraling van de algemene ruimten, deze is in samenwerking met reclamebureau FPW vormgegeven.

Werkzaamheden Ontwerpplek:
• ontwerp interieur algemene ruimten
• ontwerp en esthetische begeleiding 3d impressies

Hof Prinsengracht

Het Prinsengrachtziekenhuis, is al 150 jaar een bekend pand aan de gracht in Amsterdam. Het leegstaande ziekenhuis is naar ontwerp van MVSA Architects, onder leiding van Roberto Meyer, getransformeerd tot vier luxueuze lofts en een gedeelte nieuwbouw van 6 appartementen, welke variëren in grootte van 168 tot 260 m2. De woningen van HOF Prinsengracht worden casco opgeleverd waardoor de nieuwe bewoners volledige vrijheid hebben om het interieur naar eigen wens vorm te geven.
Wij hebben voor dit project de indelingen van de woningen herzien en aanvullend 3d impressies ontworpen ter inspiratie voor de toekomstige bewoners. Uitgangspunten in onze ontwerpen zijn; het creëren van ruimtelijke loft-woningen waarin ruimten zoveel mogelijk met elkaar in verbinding staan. De verbinding tussen binnen en buiten optimaliseren en de architectonische mogelijkheden zoveel mogelijk benutten. De in verhouding brede gevels aan de voorzijde aan de Prinsengracht zijn bijzonder, net als de royale binnentuin aan de achterzijde, middenin het centrum van Amsterdam.

Werkzaamheden Ontwerpplek:
• ontwerpen bouwkundige indelingen
• ontwerp en esthetische begeleiding 3d impressies

Kantoor Remmers Safes

De ontvangst, showroom en overlegruimte zijn op de begane grond gesitueerd, apart van de kantoren. Op deze manier kan de bezoeker in alle privacy ontvangen worden. De producten worden letterlijk in de spotlights gezet; de kluizen worden in een stalen kast tegen een donkere achtergrond met spots uitgelicht. Glazen wanden en een deels glazen vloer zorgen voor transparantie en connectie tussen de verdiepingen. Het café vormt een ontmoetingsplek tussen kantoren en het magazijn. We hebben werkplekken gecreëerd op de plekken met veel daglicht en alle ruimten zijn zo flexibel mogelijk ontworpen, zodat eventuele aanpassingen in verband met krimp of groei van het bedrijf in de toekomst goed mogelijk zijn.

Boomhut vakantiehuis

Overnachten tussen de boomtoppen met vrij uitzicht over de weilanden en de bossen. De wereld om je heen verkennen, zonder de natuur te verstoren. Regelmatig laten reeën en konijnen zich zien. Camping Tolhek in Drenthe heeft ons gevraagd het interieur van deze bijzondere boomhut te ontwerpen.

De minimale oppervlakte vraagt om een goede indeling, elke cm2 is optimaal benut. De vele ramen en openslaande deuren vervagen de grens tussen binnen en buiten. Het interieur is sfeervol, goed doordacht en heeft een ondergeschikt karakter ten opzichte van de houten sculpturale schil van de boomhut. Het veranderlijke uitzicht geeft kleur aan de ruimte.

Villa

Van villa met klassieke inrichting naar leefhuis voor een groot gezin. Het uitgangspunt was het creëren van een bijzonder huis waar voor iedereen een eigen plek is, voor het gezin, het individu en voor gasten.

De ligging, de architectuur en lichtinval vormen een fantastische basis. Het interieurontwerp is vanuit een co-creatie met de opdrachtgever, de architect en diverse uitvoerende partijen ontstaan.

In elke ruimte is gekozen voor een bijzonder element qua indeling, meubilair, verlichting, kleur en materiaal waarbij veel aandacht is besteed aan detailleringen. Ons favoriet is de zes meter lange eettafel in de woonkeuken welke onderdeel uitmaakt van het kookeiland.

Kantoor Thermieq

Thermieq is een no-nonsense bedrijf dat hulp biedt aan creatieve ondernemers met hun bedrijfsvoering. Ze zijn gevestigd in een monumentaal pand onder de bogen van de Amsterdamse spoorwegen. Wij zijn gevraagd een interieur te ontwerpen met slimme oplossingen voor een beperkt budget, waarbij de visie en identiteit van Thermieq voelbaar is.

De halfronde basisvorm van de ruimte is uitgesproken en dwingend, de historie van het monument is rijkelijk aanwezig. Alleen vanaf de voorgevel is uitzicht en daglichttoetreding.

We hebben een multifunctionele plint ontworpen die qua materialisering doorloopt in de vloer. Deze architectonische toevoeging hebben we los gedetailleerd van de monumentale schil. Dit grote gebaar heeft respect voor het monument en het accentueert de diepte van de ruimte. De plint dient als opslagruimte, zitbank en hoge werkplek.

Het missen van het uitzicht en de liefde van Thermieq voor Amsterdam hebben ons geïnspireerd het uitzicht over het IJ een prominente plek in het interieur te geven. Dit grote gebaar maakt het geheel ruimtelijker en kleurrijker, daarnaast is het een toevoeging van fun.