Nemo Science CenterDakterras

Opdrachtgever

Nemo Science Center

Locatie

Amsterdam

Oppervlakte

2500 m2

Samen met

Dacks buitenmeubilair, The Set Company interieurbouwer

Fotografie

Luuk Kramer

Vanaf het dakterras van Nemo Science Center hebben bezoekers een prachtig uitzicht over Amsterdam. In de loop der jaren is de oorspronkelijke inrichting van het terras langzamerhand overwoekerd door allerlei toevoegingen. In het kader van een grote opknapbeurt hebben wij een ontwerp voor de herinrichting gemaakt, waarbij twee zaken centraal stonden: de functie als uitzichtpunt en de speel- en leerfunctie (‘verboden af te blijven’). Wij zijn in dit project vooral teruggegaan naar de oorspronkelijke basis, waarbij we een schat aan elementen herontdekten die wel aanwezig waren maar niet (meer) gezien werden. Door de nadruk op de juiste zaken te leggen is het gelukt de optimale beleving van het terras en de omgeving weer terug te brengen. Een fantastisch uitzicht, de wind, het waterspel, wapperende blauwe vlaggen die wegvallen tegen de blauwe lucht – zonder veel opsmuk een maximaal effect!

KIJK OOK BIJ DEZE PROJECTEN

Nemo Science Center

Tijdelijk café