The Mayer algemene ruimtenAmstelveen

Opdrachtgever

De Nijs

Samen met

BBA Bouwkundige Begeleidings Adviesgroep, Pixelpool en FPW

In het hart van Amstelveen wordt het enorme en verouderde voormalige KPMG pand getransformeerd naar nieuwe appartementen, penthouses en parkvilla’s. Bij het ontwerp heeft de architect aandacht gegeven aan een harmonische overgang tussen binnen en buiten. Het ontwerp bestaat uit verschillende wooncomplexen die met elkaar verbonden zijn via loopbruggen over royale binnentuinen. De transparante gevels van The Mayor creëren aan alle kanten van het gebouw natuurlijk lichtinval en daarmee ook ruime balkons en mooie uitzichten over het groene Amstelveen. De woonoppervlaktes van de diverse woningen variëren tussen de 85-300m2.

De opdracht was om het interieur van de algemene ruimten – de parkeergarage en diverse entrees en opgangen – een eigen identiteit en uitstraling te geven, passend bij de luxe en internationale uitstraling en van het project. We willen de toekomstige bewoners zich echt thuis laten voelen door de warme uitstraling van de entrees. Door te kiezen voor grote gebaren, luxe en bijzondere materialen en meubilair en een verfijnde detaillering, ontstaat de sfeer waar we naar op zoek zijn; intiem, het gevoel van thuiskomen, modern en chique. Het patroon van de vloer in de algemene ruimten is speciaal vormgegeven voor dit project. In het patroon ontstaat de letter M, welke op sommige plekken met een messing inlay subtiel benadrukt wordt. De vormgeving van de wayfinding maakt een groot deel uit van de uitstraling van de algemene ruimten, deze is in samenwerking met reclamebureau FPW vormgegeven.

Werkzaamheden Ontwerpplek:
• ontwerp interieur algemene ruimten
• ontwerp en esthetische begeleiding 3d impressies

KIJK OOK BIJ DEZE PROJECTEN