Over ons

Ontwerpplek: Hilde en Marjolein

De vaste kern van Ontwerpplek bestaat uit Hilde Peters-Wopereis en Marjolein van Dort. Zakelijke partners die elkaar versterken en aanvullen in het creatieve proces en in het ondernemerschap.

Ons netwerk

Ontwerpplek is het centrum van een waardevol netwerk van relevante professionals, zoals architecten, gespecialiseerde bouwers en leveranciers, communicatiebureaus, grafisch vormgevers en kunstenaars.

Met deze specialisten onder handbereik kunnen we vragen van opdrachtgevers die aan onze expertise grenzen snel beantwoorden en – zeker zo belangrijk – instaan voor de kwaliteit van de uitvoering van projecten.

Onze visie

Ontwerpplek focust op het scheppen van kwaliteitsmomenten in het leven van mensen. Door ruimtes te ontwerpen die je concentratie ondersteunen, die het mogelijk maken om tot jezelf te komen, jezelf weer op te laden en ongedwongen ontmoetingen met anderen te hebben. Zowel thuis, in de woonomgeving, op school, in zorgomgevingen, op het werk als bij ontspanning en plezier.

Onze waarden

Mensen centraal

Wij zijn mensen-mensen. Wij hebben een bijna aangeboren nieuwsgierigheid naar hoe mensen in elkaar zitten, wat ze drijft, waar ze enthousiast – of misschien zelfs – gelukkig van worden. Waar hebben ze in verschillende situaties (thuis, werk, school, zorg) en levensfases behoefte aan? Wanneer is er behoefte aan rust en ontspanning, wanneer aan contact en interactie en hoe vertaal je die basale behoeftes naar een ruimte die dat optimaal ondersteunt?

Natuurlijk nemen we bij een opdracht alle relevante aspecten mee, maar onze belangrijkste oriëntatie is en blijft de bijdrage die we willen leveren aan de kwaliteit van het dagelijks leven van mensen.

Toekomstgericht

Maatschappij en technologie ontwikkelen zich razendsnel. De beste oplossingen van gisteren en van vandaag zijn niet persé de beste oplossingen voor morgen en overmorgen. Bovendien zijn – zoals we allemaal weten – onze natuurlijke hulpbronnen niet oneindig.

Daarom ontwerpen we het liefst oplossingen die flink toekomstbestendig zijn. Die door hun tijdloosheid niet snel last hebben van visuele veroudering. En waarvan de materiaalkeuze verspilling zoveel mogelijk tegengaat. Maar die wel voldoende ruimte bieden voor aanpassing en ontwikkeling, zodat ze mee kunnen bewegen met niet-te-missen trends of de behoeften van andere levensfasen.

En daarom spelen we graag een rol in de ontwikkeling van nieuwe zakelijke en maatschappelijke initiatieven die betrekking hebben op het gebruik van particuliere, zakelijke en publieke ruimten, zoals bijvoorbeeld multi-functioneel ruimtegebruik.

Samen

We zien onze opdrachtgevers als partners en we werken graag voor opdrachtgevers die ons ook als partner zien. Partners die je vertrouwt. Vanwege hun betrokkenheid, hun integriteit, hun vakkennis. En omdat ze hun kwaliteiten niet alleen met de mond belijden, maar keer op keer laten zien dat ze hun afspraken (deliverables, geld, tijd) nakomen. En die – als het een keer anders loopt dan iedereen had verwacht – op tijd overleggen om samen naar de beste oplossing te zoeken.

Partners waarmee je graag samen ontwikkelt, innoveert. Met waardering en respect voor ieders rol en inbreng.

En misschien wel het belangrijkste van een evenwichtige partnership: de mooiste resultaten ontstaan door de combinatie van een uitgesproken visie van een opdrachtgever en onze deskundigheid en ervaring.