Kantoor ThermieqAmsterdam

Opdrachtgever

Thermieq

Oppervlakte

63 m2

Samen met

Twowork

Fotografie portfolio

Kyla Elaine en Masha Bakker

Thermieq is een no-nonsense bedrijf dat hulp biedt aan creatieve ondernemers met hun bedrijfsvoering. Ze zijn gevestigd in een monumentaal pand onder de bogen van de Amsterdamse spoorwegen. Wij zijn gevraagd een interieur te ontwerpen met slimme oplossingen voor een beperkt budget, waarbij de visie en identiteit van Thermieq voelbaar is.

De halfronde basisvorm van de ruimte is uitgesproken en dwingend, de historie van het monument is rijkelijk aanwezig. Alleen vanaf de voorgevel is uitzicht en daglichttoetreding.

We hebben een multifunctionele plint ontworpen die qua materialisering doorloopt in de vloer. Deze architectonische toevoeging hebben we los gedetailleerd van de monumentale schil. Dit grote gebaar heeft respect voor het monument en het accentueert de diepte van de ruimte. De plint dient als opslagruimte, zitbank en hoge werkplek.

Het missen van het uitzicht en de liefde van Thermieq voor Amsterdam hebben ons geïnspireerd het uitzicht over het IJ een prominente plek in het interieur te geven. Dit grote gebaar maakt het geheel ruimtelijker en kleurrijker, daarnaast is het een toevoeging van fun.

KIJK OOK BIJ DEZE PROJECTEN

Ami Kappers

Deventer

Bagels & Beans

Amsterdam